Skip to main content

Vi träffar Max Videgård, Mötesbokare på Impressive Relations.

Hej Max!
Återigen en utmärkelse, denna gång för augusti månad. Hur känns det?
Det känns riktigt kul. Speciellt när man har medarbetare som är minst lika hungriga och engagerade som en själv, så det gör mig extra stolt att vinna när konkurrensen är så tuff som den är.
Det är väldigt belönande att se att ens hårda arbete genererar resultat.
Nu är du den bäst presterande mötesbokaren 4 av de 6 senaste månaderna. Vad är hemligheten?
Det är inte mycket av en hemlighet men i grund och botten så handlar det om att ha tillräcklig kunskap för att kunna modifiera och anpassa sig hela tiden.
Det jag menar med det är att vara skicklig i att behovsidentifiera och prata om det är som relevant just för den beslutsfattaren. Vem som helst kan läsa av ett manus och sälja på det. Ska jag vara brutalt ärlig så ser jag inte det som mötesbokning utan snarare en verbal version av ett mailutskick.
Självklart kan man hitta ett små framgångar med ett bra manus, men samtidigt kommer man aldrig kunna leverera på den högre nivån – någonting som är ett måste här.
Relationsbyggande är A och O genom att vara lyhörd, nyfiken, mönstra tonläge, veta om man ska gå rakt på sak eller om man ska ta det lugnt och metodiskt, ställa frågor, identifiera problem, presentera en lösning på problemet – jag skulle kunna fortsätta hela dagen. Men för att summera så tror jag att min “hemlighet” i frågan primärt är min vilja att lära mig och att implementera det jag lärt mig i samtalen.
Eftersom du arbetar och representerar flera av våra partners, hur bibehåller man kvalitén trots att man inte bara sitter på ett och samma projekt?
Jag skulle säga att det primära handlar om att förstå tjänsten eller produkten som man förmedlar, vilka är dem man kommer prata med och hur ser den befintliga marknaden ut.
Kunskap helt enkelt. Därför är det bra att vi får så mycket utbildning i de olika projekten. I övrigt så handlar det mycket om det jag redan beskrivit.
Hur har Impressive Relations hjälpt dig i din personliga utveckling?
Framför allt genom en fantastisk ledning. Jag har blivit tilldelad alla verktyg i ledarnas arsenal som nästan alla har 10-15 år på nacken i området. Dem har bland mycket annat lärt mig att utföra mitt jobb till absolut högsta kvalité och tempo. Mer drivna människor är det ofantligt svårt att hitta från min personliga erfarenhet.
Vad är det bästa med att jobba på Impressive Relations?
Kunskapen. Att bli betald för att bli tilldelad oerhört värdefull information som jag utan tvekan kommer ta med mig under min resterande framtid känns ganska befängt när man tänker på det. Självklart så jobbar vi alla stenhårt för att överträffa våra uppdragsgivares förväntningar och som resultat av det så bidrar jag och mina medarbetare inom mötesbokningen till tillväxten av företaget, men informationen och utbildningarna vi får ta del av är en riktigt givande bonus.
Vad vill du ge för tips till andra som jobbar med mötesbokning?
Don’t be a victim of circumstances. Det finns extremt mycket att skylla på när saker inte går som planerat, det enda man kan påverka som mötesbokare är ens individuella prestation och allt blir mycket enklare om man går in med rätt inställning oavsett om saker inte går ens väg. Det finns alltid ett ljus i slutet av tunneln.
Hur ser närmsta framtiden ut?
Fortsätta utvecklas och konstant förbättra min förmåga på Impressive Relations. Jag har högt uppsatta mål både på kort och lång sikt och jag ser fram emot att ta mig närmare och närmare.
Till sist, du kom först på 10:e plats i förra helgens bowlingturnering – har du några kommentarer?
Det var ett lågvattenmärke, nu är det träning och sikte på första plats nästa omgång!